perjantai 25. huhtikuuta 2008

Renkaanvaihtobileet

Joka vuosi, kevään koittaessa on tarkoitus että autoihin vaihdetaan renkaat. Näin tänäkin keväänä, sillä nastoilla on tylsää ajaa koko kesä ja lisäksi tarvitaan hyvä syy juoda olutta ja syödä pitsaa. Koska renkaanvaihto omassa pihassa aiheuttaa kylänlaajuista huomiota, tehdään se Pirren luona.
Tarvikkeet:

1 kpl Outi
1 kpl Pirre
1 kpl Sirkku (lisävaruste)
2 kpl pitsa
4 kpl kesärenkaita
1 kpl auto
2 kpl tunkki, joista
1 kpl käyttökelvoton ja
1 kpl punainen
1 kpl haarukka
1 kpl kissa, mieluiten Onni
1 kpl lauta, jonka päälle (punainen) tunkki laitetaan, ettei se uppoa Pirren pihamaahan
x kpl olut


Aloitetaan. Ensin pitsat uuniin ja oluet pöydälle. Sitten pitsat pois uunista ja kissa pöydälle. Tämän jälkeen pitsat pöydälle ja oluet kitusiin (tällä välin kissa on mennyt tuolille). Tämän jälkeen pitsat kitusiin, uudet oluet pöydälle ja kissa lattian ja toisen tuolin kautta uudelleen pöydälle. Lisää olutta, kissa ulos. Kissa sisään. Kissa ulos. Olut. Pirre ulos. Kissa sisään. Sirkku ja Outi ulos. Kissa ulos.

Auto kuoppaan. Renkaat pois takaluukusta. Olutta. Manuaalin etsimistä. Tunkin etsimistä. Punainen tunkki ei toimi. Olutta. Pirre saa tunkin toimimaan sillä välin kun Outi löytää toisen joka ei toimi. Sirkku hakee lisää olutta. Outi hakee auton käyttöohjeet. Pirre ei hae mitään. Kokeillaan auton nostamista, ei nouse. Tunkki uppoaa pihamaahan. Siirretään auto. Nostetaan auto uudestaan, nousee. Irrotetaan rengas värkillä, jota Outi kutsuu haarukaksi (ei se lusikkakaan ole). Tunkki alkaa upota uudelleen, laitetaan kesärengas nopeasti paikalleen. Sirkku irrottaa muista renkaista pölykapseleiden sijaan vanteita, Outi estää. Sirkku siirtyy irrottamaan renkaiden pultteja. Pirre kiristää edellisiä. Outi siirtää tunkin. Lisää olutta. Outi muistuttaa, että pitää muistaa vittuilla ensi tilassa hieman Petelle, joka käy vaihdattamassa huoltamolla renkaat omaan autoonsa. Kuinka kädetöntä. Sirkku laittaa pölykapselin paikalleen. Ensimmäinen rengas vaihdettu.

Toistetaan vielä kolme kertaa, jolloin kaikki neljä rengasta on vaihdettu ja oluet juotu (aikaisemmin ei kannata lopettaa, vaihtaa vaikka mieluummin jonkun renkaan kahteen kertaan). Laitetaan loput pölykapselit paikalleen ja todetaan homma valmistuneeksi. Kerätään oluttölkit auton konepelliltä. Laitetaan autonovet lukkoon ja kävellään kotiin.

Toden totta, alan jo etäisesti ymmärtää miehiä, jotka kaiken aikaa värkkivät autojensa konepeltien alla. Jos renkaidenvaihto jo on noin hauskaa, kuinka upeaa onkaan öljynvaihto tai moottorinvaihto!!

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

ei herranen aika mua rupes naurattamaan! onko se tää kellon aika, vai olikohan tuo jopa oikeasti hauskaa :D